Patrizio

Nykyinen toimi

Työskentelen pääekonomistina STTK:ssa. Vastaan talouspoliittisesta vaikuttamisesta sekä työvoima- ja veropolitiikan linjauksista.

Koulutus

Valtiotieteiden tohtoriksi (VTT) väittelin Helsingin yliopistosta vuonna 2018. Väitöskirjani otsikko on “Full-Reserve Banking: Separating Money Creation from Bank Lending“. Aiemmin olen valmistunut kauppatieteiden maisteriksi (KTM) Aalto-yliopistosta. Pääaineena luin kansantaloustiedettä ja sivuaineina sosiaalipolitiikkaa ja valtio-oppia.

Työ

Työskentelen pääekonomistina STTK:ssa ja vastuualueisiini kuuluu talouspoliittinen vaikuttaminen sekä työvoima- ja veropolitiikan linjausten valmistelu.  Aiemmin olen työskennellyt ekonomistina SAK:ssa vastuualueina makrotalous, rahoitusvakaus, EMU, kauppapolitiikka, TKI ja harmaa talous. Lisäksi olen työskennellyt ekonomistina Suomen Pankissa kehittäen rahoitusmarkkinoiden vakauden mittareita, työ- ja elinkeinoministeriössä, sekä kansantaloustieteen opettajana. Nuorempana olen työskennellyt mm. raksalla, mansikkapellolla ja kaupungin teknisellä osastolla.

Luottamus- ja järjestötoiminta

Olen perustanut Suomen Talousdemokratia ry:n ja toiminut eri hallitustehtävissä mukaan lukien puheenjohtajana. Lisäksi olen toiminut Oy Helsingin Asuntohankinta Ab:n hallituksen jäsenenä. Aiemmin olen toiminut mm. Helsingin kaupungin rakennuslautakunnan varajäsenenä, sekä useiden Helsingin kaupungin taloyhtiöiden hallituksen jäsenenä.

Elämä

Olen syntynyt Kölnissä, Saksassa vuonna 1985. Äitini on suomalainen, isäni italialainen. Muutin Suomeen 5-vuotiaana. Lapsuuteni olen viettänyt Suonenjoella, Savossa. Helsinkiin olen muuttanut vuonna 2005. Olen naimisissa ja minulla on kaksi lasta. Harrastan mm. koripalloa, kuntosalia, tennistä, avaruutta, matkustelua ja lukemista.