Patrizio

Nykyinen toimi

Työskentelen ekonomistina SAK:ssa. Vastuualueina makrotalous, rahoitusvakaus, EMU, kauppapolitiikka, TKI ja harmaa talous.

Koulutus

Valtiotieteiden tohtoriksi (VTT) väittelin Helsingin yliopistosta vuonna 2018. Väitöskirjani otsikko on “Full-Reserve Banking: Separating Money Creation from Bank Lending“. Aiemmin olen valmistunut kauppatieteiden maisteriksi (KTM) Aalto-yliopistosta. Pääaineena luin kansantaloustiedettä ja sivuaineina sosiaalipolitiikkaa ja valtio-oppia.

Työ

Työskentelen ekonomistina SAK:ssa ja vastuualueisiini kuuluu makrotalous, rahoitusvakaus, EMU, kauppapolitiikka, TKI ja harmaa talous. Aiemmin olen työskennellyt ekonomistina Suomen Pankissa kehittäen rahoitusmarkkinoiden vakauden mittareita, työ- ja elinkeinoministeriössä, sekä kansantaloustieteen opettajana. Nuorempana olen työskennellyt mm. raksalla, mansikkapellolla ja kaupungin teknisellä osastolla.

Luottamus- ja järjestötoiminta

Olen perustanut Suomen Talousdemokratia ry:n ja toiminut eri hallitustehtävissä, nykyisin varapuheenjohtajana. Lisäksi toimin Oy Helsingin Asuntohankinta Ab:n hallituksen jäsenenä. Aiemmin olen toiminut mm. Helsingin kaupungin rakennuslautakunnan varajäsenenä, sekä useiden Helsingin kaupungin taloyhtiöiden hallituksen jäsenenä.

Elämä

Olen syntynyt Kölnissä, Saksassa vuonna 1985. Äitini on suomalainen, isäni italialainen. Muutin Suomeen 5-vuotiaana. Lapsuuteni olen viettänyt Suonenjoella, Savossa. Helsinkiin olen muuttanut vuonna 2005. Olen naimisissa ja minulla on yksi lapsi. Harrastan mm. kuntosalia, koripalloa, kiipeilyä, tennistä, avaruutta, matkustelua ja lukemista.